1. Köszöntő
Tisztelt Látogató!
 
Az Ön által olvasott internetes oldalt a Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület hozta létre. Az anyag összeállításával elsősorban az a célunk, hogy segítséget nyújtsunk mindazoknak, akik pályaválasztás előtt állván a közgazdász szakemberek munkájáról, lehetőségeiről szeretnének további ismereteket szerezni. Úgy tapasztaljuk ugyanis, hogy nem mindenki számára világos az, hogy mivel foglalkoznak a közgazdászok. Míg a marketinggel vagy a pénzügyekkel foglalkozó üzletemberek munkájáról meglehetősen világos kép él a köztudatban, a gazdaságelemzéssel foglalkozó közgazdászok feladatai kevéssé egyértelműek a felvételizők számára.
 
Anyagunkban olvashatnak arról, hogy a közgazdászok által végzett feladatok mennyiben mások, mint a szélesebb körben ismert üzletemberek feladatai, aztán arról, hogy a hazai közgazdász felsőoktatás miért alakult úgy, ahogyan alakult és miként kellene úgy átrendeződnie ahhoz, hogy a hazai elemző közgazdászképzés megfeleljen azoknak a követelményeknek, amelyek a fejlett gazdaságú országokat jellemzi.
 
Az itt közölt videók részletek egy korábbi rendezvényünkön elhangzott előadásokból. A „Közgazdászképzésről a közgazdászképzésért” című minikonferenciánk programjáról és résztvevőiről a legutolsó menüpont alatt tájékozódhatnak.
 
 
Üdvözlettel:
 
A Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület Elnöksége
(Kézdi Gábor, Kónya István, Koren Miklós (elnök), Kőrösi Gábor, Varga Attila)